Our News & Updates

nyhet_hagablue
17/07/2015

Mengus andra fond blir fullinvesterad genom förvärv i Solna

Mengus förvärvar kontorsfastigheten Brahelund 3 från Internos. Därmed är Mengus andra fond fullinvesterad.

Brahelund 3 är belägen vid Frösundaleden i Solna, nära E4:an, och inrymmer ca 10 200 kvm uthyrbar area samt garage. Fastigheten som är från 2002 blir ca 65% vakant när den största hyresgästen Liber flyttar i november.

Uthyrningspotentialen passar oss bra. Läget är attraktivt och byggnaden är välskött och modern med höga takhöjder och flexibla plan, säger Per Niklasson, VD på Mengus, och tillägger:
Det är också glädjande att konstatera att vi nu har fyllt vår andra fond med ytterligare en kvalitetstillgång. Vi jobbar hårt med att utveckla fastigheterna och vi ser därtill fram emot ytterligare tillväxt för Mengus.

Tillträde sker efter sommaren. Roschier var rådgivare till Mengus. CBRE och Setterwalls var rådgivare till Internos.

För ytterligare information kontakta:
Per Niklasson, VD, Mengus, 08-510 669 04

.

Ladda ner som PDF
Mengus

About Mengus

Mengus är en fastighetsinriktad private equity-firma med fokus på kontorsfastigheter i Stor-Stockholm. Genom sina framgångsrika fonder förvaltar Mengus ett betydande kapital för en utvald grupp av långsiktiga och välrenommerade institutionella investerare. Mengus arbetar aktivt med sina investeringar för att skapa maximalt värde och Mengus fonder uppvisar avkastning i absolut toppklass. Mengus består av ett team med gedigen och bred erfarenhet och kompetens relaterat till uthyrning, fastighetsförvaltning, bygg, transaktioner, finansiering, redovisning och rapportering. För mer information besök www.mengus.se.

  •