Our News & Updates

nyhet-copper-juni
01/06/2017

Mengus avyttrar Copper Building

Mengus andra fond (Mengus 2011) – säljer kontorsfastigheten Duvan 6, av Mengus namngiven Copper Building. Tomträtten omfattar ca 9 700 kvadratmeter uthyrbar area och avyttras till KPA Pensionsförsäkring, som är ett dotterföretag i Folksamgruppen.

Fastigheten, belägen på Klara Södra Kyrkogata i närheten av Stockholms Centralstation, förvärvades av Mengus i augusti 2014 då samtliga hyreskontrakt var utgående. Sedan dess har Mengus uppgraderat och förädlat Copper Building till en attraktiv kontorsbyggnad, omförhandlat tomträttsavgälden, förlängt befintliga hyresavtal på marknadsmässiga nivåer och därtill tecknat nya avtal med tillkommande hyresgäster. Copper Building har idag en uthyrningsgrad om ca 99% och de största hyresgästerna är JAG, SMÅA och Svenska Kyrkan.

Vi är mycket nöjda med att ha genomfört vår affärsplan och uppnått våra mål avseende utveckling och uthyrning. Copper Building är den första avyttringen från Mengus 2011, säger Per Niklasson, Managing Partner på Mengus.

Transaktionen genomförs som en bolagsförsäljning. Cushman & Wakefield och Mannheimer Swartling agerade finansiell respektive juridisk rådgivare till Mengus i transaktionen. Köpeskillingen offentliggörs inte.

Mer uppgifter återfinns på www.copperbuilding.se.

För ytterligare information kontakta:
Per Niklasson, VD, Mengus, 08-510 669 04, per@mengus.se 

.

Ladda ner som PDF
Mengus

About Mengus

Mengus är en fastighetsinriktad private equity-firma med fokus på kontorsfastigheter i Stor-Stockholm. Genom sina framgångsrika fonder förvaltar Mengus ett betydande kapital för en utvald grupp av långsiktiga och välrenommerade institutionella investerare. Mengus arbetar aktivt med sina investeringar för att skapa maximalt värde och Mengus fonder uppvisar avkastning i absolut toppklass. Mengus består av ett team med gedigen och bred erfarenhet och kompetens relaterat till uthyrning, fastighetsförvaltning, bygg, transaktioner, finansiering, redovisning och rapportering. För mer information besök www.mengus.se.

  •