Our News & Updates

nyhet-fleming
23/05/2018

Mengus avyttrar Fleming 7

Mengus andra fond (Mengus 2011) säljer sitt sista portföljinnehav, kontorsfastigheten Härolden 44, av Mengus namngiven Fleming 7. Fastigheten omfattar ca 10 000 kvm uthyrbar area samt garage och avyttras till Barings Real Estate till ett underliggande fastighetsvärde om drygt SEK 1,1 mdr.

Fastigheten, attraktivt belägen på Fleminggatan nära Stockholms Centralstation, var uthyrd på korta kontrakt tecknade under finanskrisåren när den förvärvades av Mengus i september 2013. Sedan dess har Mengus omförhandlat och tecknat nya hyresavtal, samt uppgraderat och utvecklat byggnaden som också har byggts på med två nya kontorsplan om totalt ca 1 500 kvm. Fleming 7 är idag en modern fastighet som är fullt uthyrd på långa kontrakt till bland andra DF Kompetens, Hypergene, FAR och Quesada.

Investeringen i Fleming 7 har varit väldigt lyckad. Vi har genomfört omfattande fastighets-utvecklingsprojekt, inklusive en påbyggnad av två nya kontorsvåningar och tillskapande av nya restaurang-, receptions- och konferensfaciliteter, säger Per Niklasson, Managing Partner på Mengus.

Transaktionen genomfördes som en bolagsförsäljning. Cushman & Wakefield och Roschier agerade finansiell respektive juridisk rådgivare till Mengus.

För ytterligare information kontakta:
Per Niklasson, Managing Partner, Mengus, 08-510 669 04, per@mengus.se 

.

Ladda ner som PDF
Mengus

About Mengus

Mengus är en fastighetsinriktad private equity-firma med fokus på kontorsfastigheter i Stor-Stockholm. Genom sina framgångsrika fonder förvaltar Mengus ett betydande kapital för en utvald grupp av långsiktiga och välrenommerade institutionella investerare. Mengus arbetar aktivt med sina investeringar för att skapa maximalt värde och Mengus fonder uppvisar avkastning i absolut toppklass. Mengus består av ett team med gedigen och bred erfarenhet och kompetens relaterat till uthyrning, fastighetsförvaltning, bygg, transaktioner, finansiering, redovisning och rapportering. För mer information besök www.mengus.se.

  •