Our News & Updates

nyhet-hub-juni
22/06/2017

Mengus avyttrar Sthlm HUB

Mengus andra fond (Mengus 2011) säljer tomträttsfastigheten Uggleborg 14, av Mengus namngiven Sthlm HUB. Byggnaden omfattar ca 5 900 kvadratmeter uthyrbar area och avyttras till Union Investment.

Fastigheten, attraktivt belägen på Vasagatan 12 mitt emot Stockholms Centralstation, var i princip helt vakant när den förvärvades av Mengus i december 2014. Sedan dess har Mengus renoverat Sthlm HUB från stomrent skick till en förstklassig kontorsbyggnad samt tecknat hyresavtal med välrenommerade hyresgäster. Sthlm HUB är idag fullt uthyrd på långa kontrakt och de största hyresgästerna är Danel Wellington, Cerner och Meritmind.

Vi är mycket stolta över affärsplanens genomförande, inkluderande ett genomgripande utvecklingsprojekt och uthyrningar till flera välrenommerade företag, säger Per Niklasson, Managing Partner på Mengus.

Transaktionen genomfördes som en bolagsförsäljning och parterna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen. Cushman & Wakefield och Mannheimer Swartling agerade finansiell respektive juridisk rådgivare till Mengus.

För ytterligare information kontakta:
Per Niklasson, VD, Mengus, 08-510 669 04, per@mengus.se 

.

Ladda ner som PDF
Mengus

About Mengus

Mengus är en fastighetsinriktad private equity-firma med fokus på kontorsfastigheter i Stor-Stockholm. Genom sina framgångsrika fonder förvaltar Mengus ett betydande kapital för en utvald grupp av långsiktiga och välrenommerade institutionella investerare. Mengus arbetar aktivt med sina investeringar för att skapa maximalt värde och Mengus fonder uppvisar avkastning i absolut toppklass. Mengus består av ett team med gedigen och bred erfarenhet och kompetens relaterat till uthyrning, fastighetsförvaltning, bygg, transaktioner, finansiering, redovisning och rapportering. För mer information besök www.mengus.se.

  •