Our News & Updates

16/09/2014

Mengus registrerar sig som AIFM

Mengus har valt att registrera sig som en AIFM (Alternative Investment Fund Manager) till skillnad från att söka tillstånd.

I dagsläget passade det med registrering för oss, vilket vi också fick bekräftat av Finansinspektionen under sommaren, säger Per Niklasson, partner på Mengus

AIFM-direktivet implementerades i svensk lag förra året genom Lagen om förvaltare av alternativa investeringsfonder. Mindre bolag behöver inte ansöka om AIFM-tillstånd – det räcker med en registrering hos Finansinspektionen.

Läs hela artikeln genom att klicka här.

Mengus

About Mengus

Mengus är en fastighetsinriktad private equity-firma med fokus på kontorsfastigheter i Stor-Stockholm. Genom sina framgångsrika fonder förvaltar Mengus ett betydande kapital för en utvald grupp av långsiktiga och välrenommerade institutionella investerare. Mengus arbetar aktivt med sina investeringar för att skapa maximalt värde och Mengus fonder uppvisar avkastning i absolut toppklass. Mengus består av ett team med gedigen och bred erfarenhet och kompetens relaterat till uthyrning, fastighetsförvaltning, bygg, transaktioner, finansiering, redovisning och rapportering. För mer information besök www.mengus.se.

  •