Our News & Updates

nyhet_basic
16/01/2017

Mengus rekryterar Björn Lindahl

Private equity-firman Mengus, som förvaltar fastighetsfonderna Mengus 2011 och Mengus 2016, rekryterar Björn Lindahl från Arcona

Björn Lindahl tillträder posten som chef för projekt- och fastighetsutveckling och blir delägare i Mengus 2016. Björn har verkat inom Arcona-koncernen i nästan 30 år, de senaste 10 åren som vVD för Arcona-koncernen och som VD för Arcona Concept. Under sin tid på Arcona Concept har Björn ansvarat för ett antal komplexa utvecklingsprojekt på uppdrag av många välrenommerade kundföretag liksom för Arcona-koncernens egen räkning. Björn är civilingenjör från Kungliga Tekniska Högskolan.

Mengus har sedan starten 2005 uppvisat en imponerande timing och förmåga att identifiera och genomföra lönsamma utvecklingsprojekt, som genererat en avkastning till investerarna som överträffar jämförbara alternativ, säger Björn Lindahl. Jag ser fram emot att fortsätta utvecklingen av den befintliga projektportföljen i Stockholms innerstad och i Solna liksom att medverka till förvärv av ytterligare projekt i regionen.

Björn Lindahl kommer att samverka med fastighetschefen Daniel Eriksson på Mengus liksom med övriga teamet i frågor som gäller förvärv och utveckling av portföljen.

Björn är en drömrekrytering, säger Per Niklasson, VD för Mengus. Han besitter en djup kompetens avseende utveckling av komplexa fastighetsprojekt och har ett värdefullt och vitt förgrenat kontaktnät i hela fastighetsbranschen. Vi har avvecklat vår första fond Mengus 2005 med ett mycket gott resultat och vi är fullt investerade i vår andra fond. I vår tredje fond kommer vi att utveckla Frösundaviksfastigheten och göra ytterligare förvärv. Vi planerar dessutom att resa en ny fond där graden av projektutveckling sannolikt blir ännu större än vad den har varit i de tidigare fonderna och genom Björns breda erfarenhet och bevisade starka affärssinne kan vi också utöka investerings-mandatet till fastigheter som inkluderar inslag av exempelvis hotell, detaljhandel och bostäder i tillägg till vårt fokusområde kontor.

Ladda ner som PDF
Mengus

About Mengus

Mengus är en fastighetsinriktad private equity-firma med fokus på kontorsfastigheter i Stor-Stockholm. Genom sina framgångsrika fonder förvaltar Mengus ett betydande kapital för en utvald grupp av långsiktiga och välrenommerade institutionella investerare. Mengus arbetar aktivt med sina investeringar för att skapa maximalt värde och Mengus fonder uppvisar avkastning i absolut toppklass. Mengus består av ett team med gedigen och bred erfarenhet och kompetens relaterat till uthyrning, fastighetsförvaltning, bygg, transaktioner, finansiering, redovisning och rapportering. För mer information besök www.mengus.se.

  •