Our News & Updates

nyhet_mars2016-2
15/03/2016

SthlmHUB fullt uthyrd

Mengus andra fond (Mengus 2011) – har hyrt ut merparten av kontorsbyggnaden kv. Uggleborg 14 på Vasagatan 12 i Stockholm (”SthlmHUB”).

Byggnaden, som inrymmer ca 5 800 kvm uthyrbar area, är uthyrd till fyra välrenommerade företag. Samtliga inflyttningar sker i september/oktober 2016 och hyresavtalen har en löptid på fem till sju år.

Plan 5 – 8 om ca 2 950 kvm förhyrs av det svenska klockföretaget Daniel Wellington
Plan 4 om ca 790 kvm förhyrs av den svenska ekonomikonsultföretaget Meritmind
Plan 3 om ca 840 kvm förhyrs av ett amerikanskt medicintekniskt företag
Plan 2 om ca 750 kvm förhyrs av det finska tandvårdsföretaget Megakliniken

– Det är gynnsamt att kunna erbjuda attraktiva kontorslokaler i en marknad där det är ont om alternativ att välja mellan, säger Hansi Danroth, Senior Partner vid Mengus. Efter att den förra stora hyresgästen, försäkringsbolaget Fora, flyttade ut i maj 2015 har vi totalrenoverat, utökat och hyrt ut en hel byggnad i bästa läge mitt emot Centralstationen – i den just nu mest dynamiska delen av CBD, fortsätter Danroth.

Byggnaden får, i tillägg till moderna tekniska installationer, nya fasadpartier och större fönster mot Vasagatan, utökade våningsplan mot gården och två terrasser varav en längst upp med utsikt över bl a Stadshuset.

– Just nu återstår endast en butik om 194 kvm och ett mindre kontorsplan om 247 kvm att fylla innan huset är 100 % uthyrt, säger Danroth.

Mengus anlitade CBRE som uthyrningskonsult medan det amerikanska företaget, Megakliniken och Meritmind samtliga anlitade Cushman & Wakefield som hyresgästombud.

För ytterligare information kontakta:
Hansi Danroth, Senior Partner, Mengus, 070 – 524 12 70, hansi@mengus.se, sthlmhub.se

.

Ladda ner som PDF
Mengus

About Mengus

Mengus är en fastighetsinriktad private equity-firma med fokus på kontorsfastigheter i Stor-Stockholm. Genom sina framgångsrika fonder förvaltar Mengus ett betydande kapital för en utvald grupp av långsiktiga och välrenommerade institutionella investerare. Mengus arbetar aktivt med sina investeringar för att skapa maximalt värde och Mengus fonder uppvisar avkastning i absolut toppklass. Mengus består av ett team med gedigen och bred erfarenhet och kompetens relaterat till uthyrning, fastighetsförvaltning, bygg, transaktioner, finansiering, redovisning och rapportering. För mer information besök www.mengus.se.

  •