Our News & Updates

03/02/2020

Mengus köper fastighet i Solna

Mengus fjärde fond, Mengus 2019, gör sin första investering och förvärvar den delvis vakanta kontorsfastigheten Sparrisen 2. Mengus 2019 är det senaste och hittills största fondinitiativet från Mengus.

Fastigheten Sparrisen 2 som uppfördes 1974 är belägen i Huvudsta på gränsen till Solna Strand och har direktaccess till tunnelbanestation. Total uthyrningsbar area är cirka 12 700 kvm. Vakansen uppgår idag till ca 35% och resterande ytor hyrs av ett tiotal hyresgäster med Unilabs och TeamOlmed som de största.

Det här är en investering helt i linje med vår strategi att förvärva kontorsfastigheter i Stockholm med potential för värdeskapande. Vi ska uppgradera fastigheten och öka uthyrningsgraden. Vi kommer att kunna erbjuda mycket attraktiva och effektiva lokaler i ett väldigt bra kommunikationsläge strax utanför City. Området i triangeln Hagastaden, Solna Centrum och Solna Strand är under stark utveckling, säger Björn Lindahl, senior partner på Mengus.

Fastigheten tillträddes 31 januari 2020. Förvärvet skedde genom en bolagstransaktion och Mannheimer Swartling var juridisk rådgivare till Mengus.

För ytterligare information kontakta:
Björn Lindahl, bjorn@mengus.se

.

Ladda ner som PDF
Mengus

About Mengus

Mengus är en fastighetsinriktad firma med fokus på kontorsfastigheter i Stor-Stockholm. Genom sina framgångsrika fonder förvaltar Mengus ett betydande kapital för en utvald grupp av långsiktiga och välrenommerade institutionella investerare. Mengus arbetar aktivt med sina investeringar för att skapa maximalt värde och Mengus fonder uppvisar avkastning i absolut toppklass. Mengus består av ett team med gedigen och bred erfarenhet och kompetens relaterat till uthyrning, fastighetsförvaltning, bygg, transaktioner, finansiering, redovisning och rapportering. För mer information besök www.mengus.se.

  •